• PRIESKUM DOCHÁDZKY NA JÚL A AUGUST 2024 

          • Prerušenie prevádzky materskej školy počas mesiacov júl a august podľa § 150a zákona 245/2008 Z.z. sa oznamuje dva mesiace vopred -vyhláška 541/2021 o materskej škole.

            Vážení rodičia, v zmysle vyhlášky o materskej škole vykonávame do 22.apríla 2024 prieskum dochádzky na mesiace júl a august. Na základe prieskumu požiadame zriaďovateľa mesto Sereď o prevádzku v júli a auguste.

            Vo svojej triede vyznačíte, ktoré dni bude vaše dieťa navštevovať MŠ a podpíšete sa. Prihlásenie / odhlásenie je záväzné.

            Žiadam Vás, aby ste sa neprihlasovali „pre istotu a keby niečo“, aby to nedopadlo ako minulý rok, keď sme mali prevádzkovať 7 tried podľa prihlásených detí a nakoniec chodili len 3 triedy.

            Počas leta prebieha veľké upratovanie a dezinfekcia priestorov a nevyhnutné opravy. Všetky prihlásené deti budú v jednej materskej škole a prestriedajú sa všetky naše pani učiteľky. 

          • ZÁPIS DO MATERSKEJ ŠKOLY

          • ZÁPIS DO MATERSKEJ ŠKOLY

            sa uskutoční v dňoch od 2.mája do 10.mája 2024 v čase od 7.00 do 16.00 hod. 

            Prijímame deti s nástupom od 2.9.2024. 

            Žiadosti neprijímame pre termínom zápisu.

            Prednostne sa do materskej školy prijímajú deti, pre ktoré  je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné a deti ktoré do 31.8.2024 dovŕšili 4 roky.

            Ďalšie podmienky prijatia :

            Dieťa musí ovládať hygienické návyky a základnú sebaobsluhu. Neberieme deti s plienkami. 

            Prosíme žiadosť do MŠ potvrdenú lekárom aj s ostatnými dokumentmi priniesť v čase zápisu na budovu Komenského A 1137/37. 

            Z__iadost___2024.docx

            ziadost_na_stravovanie.doc 

            pisomne_vyhlasenie.docx  (ak žijete zákonný zástupcovia spolu, aby sme nemuseli posielať obom rozhodnutia) 

            Cestne_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_1.docx (ak sa neviete spojiť s druhým zákonným zástupcom)

             

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            na základe nariadenia hlavnej regionálnej hygieničky RÚVZ v Galante, prerušujeme dočasne prevádzku na pracovisku Komenského A a B pre pretrvávajúcu chorobnosť od 8.2.-11.2.2024 (vrátane) Regionálna hygienička prerušila dochádzku zatiaľ do nedele. Pokiaľ bude znova chorobnosť detí spojená s týmto ochorením vysoká, regionálna hygienička nás uzavrie znova. Prosíme preto rodičov, aby doliečili deti do stavu zdravia, aby sme znova nemuseli prerušovať dochádzku.

            Ďakujeme za spoluprácu

            Ak budete potrebovať do práce potvrdenie o zatvorení MŠ, povedzte pani zástupkyni, že potrebujete potvrdenie a na ktorého rodiča má byť potvrdenie vystavené.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            na základe nariadenia hlavnej regionálnej hygieničky RÚVZ v Galante, prerušujeme dočasne prevádzku na pracovisku Podzámska od 6.2.2024-9.2.2024 (vrátane) pre vysoký výskyt chrípky a chrípke podobných ochorení. Regionálna hygienička prerušila dochádzku zatiaľ na štyri dni. Pokiaľ bude znova chorobnosť detí spojená s týmto ochorením vysoká, regionálna hygienička nás uzavrie znova. Prosíme preto rodičov, aby doliečili deti do stavu zdravia, aby sme znova nemuseli prerušovať dochádzku.

            Ďakujeme za spoluprácu

            Ak budete potrebovať do práce potvrdenie o zatvorení MŠ, povedzte pani zástupkyni, že potrebujete potvrdenie a na ktorého rodiča má byť potvrdenie vystavené.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            na základe nariadenia hlavnej regionálnej hygieničky RÚVZ v Galante, prerušujeme dočasne prevádzku na pracovisku Komenského A od 1.2.2024-6.2.2024 (vrátane) pre vysoký výskyt chrípky a chrípke podobných ochorení. Regionálna hygienička prerušila dochádzku zatiaľ na štyri dni. Pokiaľ bude znova chorobnosť detí spojená s týmto ochorením vysoká, regionálna hygienička nás uzavrie znova. Prosíme preto rodičov, aby doliečili deti do stavu zdravia, aby sme znova nemuseli prerušovať dochádzku.

            Ďakujeme za spoluprácu

            Ak budete potrebovať do práce potvrdenie o zatvorení MŠ, povedzte pani zástupkyni, že potrebujete potvrdenie a na ktorého rodiča má byť potvrdenie vystavené.

          • OZNAM o prerušení prevádzky

          • Vážení rodičia,

            na základe nariadenia hlavnej regionálnej hygieničky RÚVZ v Galante, prerušujeme dočasne prevádzku na pracovisku Komenského B od 30.1.2024-2.2.2024 pre vysoký výskyt chrípky a chrípke podobných ochorení. Regionálna hygienička prerušila dochádzku zatiaľ na štyri dni. Pokiaľ bude znova chorobnosť detí spojená s týmto ochorením viac ako 50%, regionálna hygienička nás uzavrie znova. Prosíme preto rodičov, aby doliečili deti do stavu zdravia, aby sme znova nemuseli prerušovať dochádzku.

            Ďakujeme za spoluprácu

            Ak budete potrebovať do práce potvrdenie o zatvorení MŠ, povedzte pani zástupkyni, že potrebujete potvrdenie a na ktorého rodiča má byť potvrdenie vystavené.

          • OZNAM

          • Na základe metodického usmernenia v súvislosti s chrípkovou epidémiou vám oznamujeme, že RÚVZ Galanta nariadil prerušenie prevádzky na všetkých elokovaných pracoviskách z dôvodu chrípky a chrípke podobných ochorení, ktorá dosiahla v priemere chorobnosť väčšiu ako 45% - 55%, bez možnosti zlučovania tried medzi pracoviskami. Zriaďovateľ súhlasí s prerušením prevádzky od 21.12. - 22.12.2023 a zníži čiastočnú úhradu nákladov o dva dni.

            Ďakujeme za porozumenie. Prežite krásne a pokojné sviatky, hlavne v zdraví.

          • POP3

          • Aj tento rok je naša materská škola zapojená do projektu Podpora pomáhajúcich profesií 3, vďaka čomu máme v našom kolektíve dve pedagogické asistentky a dve pomocné vychovávateľky. Keďže detí so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami neustále pribúda, veľmi vítame tieto projekty a dúfame, že aj v budúcnosti budú pokračovať. 

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            na základe nariadenia hlavnej regionálnej hygieničky RÚVZ v Galante, prerušujeme dočasne prevádzku na pracovisku Podzámska od 30.11.2023-3.12.2023 pre vysoký výskyt respiračných ochorení spojených so zápalom očných spojiviek. Regionálna hygienička prerušila dochádzku zatiaľ na štyri dni. Pokiaľ bude znova chorobnosť detí spojená s týmto ochorením viac ako 50%, regionálna hygienička nás uzavrie znova. Prosíme preto rodičov, aby doliečili deti do stavu zdravia, aby sme znova nemuseli prerušovať dochádzku. Ďakujeme za spoluprácu

            Ak budete potrebovať do práce potvrdenie o zatvorení MŠ, povedzte pani zástupkyni, že potrebujete potvrdenie a na ktorého rodiča má byť potvrdenie vystavené.

          • OZNAM

          • ZAJTRA BUDE PREVÁDZKA MŠ V NÚDZOVOM REŽIME, voda tečie, ale nie je pitná. Vodu na varenie si pani kuchárky na káričke privezú z Mestkej polície.

            Prosím rodičov,aby v tejto závažnej situácii zvážili pobyt detí v MŠ.

            Pre deti ktoré prídu do MŠ prosím prineste na celý deň pitný režim.

            Prosím tých čo neprídu aby sa odhlásili ešte dnes v aplikácii školskej jedálne.

            Zajtra budú odoberať vzorky vody na rozbor z materskej školy. Hneď ako dostanem výsledky vám to oznámim.

            Prosím zvážte v tejto situácii dochádzku do MŠ.

            ĎAKUJEME

          • Tekvicový deň na pracovisku Komenského A

          • Jeseň je už v plnom prúde, listy na stromoch nám jeseň zafarbila do rôznych farieb. V tomto období by  nemali chýbať ani tekvice, ktoré práve dozrievajú a sú pre toto obdobie typické či už v podobe jedla, alebo dekorácie. Tak sme sa rozhodli osláviť jeseň v podobe "Tekvicového dňa". Popoludnie sa tak areál materskej školy premenil na tvorivé dielne. Rodičia so svojimi deťmi si spoločne vyrezávali dyne rôznych veľkostí. Každá bola iná, krásna a jedinečná. Vyhodnotili sme aj najväčšiu a najmenšiu dyňu, ktoré boli odmenené. Po práci si každý zaslúžil sladkú odmenu v podobe pohostenia od našich rodičov. Ďakujeme všetkým za krásne popoludnie, tešíme sa na ďalšie. 
            Kolektív MŠ
          • Pomocný vychovávateľ v MŠ Komenského Sereď

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vyhlásilo v roku 2021 v rámci Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky výzvu na predkladanie žiadostí na program „Pomocný vychovávateľ v materskej škole“.

            Cieľom výzvy bola podpora materských a špeciálnych materských škôl prostredníctvom zamestnania pomocného vychovávateľa ako nepedagogického zamestnanca na pomoc pri poskytovaní povinného predprimárneho vzdelávania deťom so zdravotným znevýhodnením a/alebo deťom zo sociálne znevýhodneného prostredia. Projekt bol financovaný z Plánu obnovy a odolnosti v rámci pilotného overovania podporných opatrení do vzdelávania.

            Z Plánu obnovy a odolnosti SR bola v rámci tejto výzvy podporená aj naša materská škola, ktorá pre roky 2022 a 2023 získala dvoch pomocných vychovávateľov. Za tieto dva roky nám bola v konečnom dôsledku pridelená suma 29 628,53 eur, ktorá pokryla náklady na dvoch pomocných vychovávateľov.  Finančné prostriedky boli poskytnuté na osobné náklady pomocného vychovávateľa (Výdavky na mzdu a odvody pomocného vychovávateľa ako nepedagogického zamestnanca materskej školy.) v termíne od 01. 02. 2022 do 31. 08. 2023.

            Projekt bola výborná pomoc pre našu MŠ. Vďaka pomocným vychovávateľom mohli našu MŠ navštevovať aj postihnuté deti, ktoré by inak nemohli byť v bežnej triede, kde je 25 detí. Učiteľka sa nedokáže sama plnohodnotne venovať všetkým deťom ak má v triede 25 detí a ZŤP deti, deti z MRK, deti zo sociálne znevýhodneného prostredia aj deti pre ktoré nie slovenský jazyk materinský, ktoré potrebujú permanentnú starostlivosť a individuálny prístup. Dúfame, že projekt bude aj naďalej pokračovať, pretože takýchto detí neustále pribúda. 

            Pomocný vychovávateľ podľa pokynov učiteľov materskej školy pomáhal pri:

            - adaptácii detí na prostredie materskej školy,

            - komunikácii s deťmi a ich zákonnými zástupcami,

            - prekonávaní jazykových, sociálnych, zdravotných a architektonických bariér,

            - činnostiach zabezpečujúcich životosprávu (osobná hygiena, stravovanie, odpočinok),

            - obliekaní a vyzliekaní detí v rámci prípravy na pobyt vonku alebo odpočinok,

            - zabezpečovaní bezpečnosti a ochrany zdravia detí počas pobytu vonku a pri napr. sezónnych činnostiach, pri preprave hromadnými dopravnými prostriedkami,

            - udržiavaní pozornosti detí počas predprimárneho vzdelávania,

            - iných činnostiach súvisiacich s plnením školského vzdelávacieho programu.

             

            Ďakujeme 

             

          • Projekt "Slnko svieti pre všetky deti"

          • V rámci grantového programu Školy na zelenú  sa naša Materská škola zapojila do výzvy Nadačného fondu DM drogerie markt vedeného v Nadácii Pontis s našim projektom "Slnko svieti pre všetky deti". Tento projekt vypracovaný Mgr. Katarínou Jakubcovu bol jedným z troch úspešných projektov na Slovensku a ďakujeme komisii, že práve náš projekt sa im páčil a vyhodnotili ho ako úspešný. Bola nám schválená suma v celkovej hodnote 23208,- eur. Vďaka tomuto projektu sme zriadili fotovoltické zariadenie na budove strechy na našej materskej škole, pracovisko Komenského budova A.

            V rámci verejného obstarávania firma VENRON s.r.o., ktorá úspešne vyhrala VO s najnižšou sumou 19 596,- eur zriadila fotovoltiku na našej budove. Za kladný výsledok verejného obstarávania považujeme zníženie sumy, čo malo za následok zmenu cien. Tento výsledok nám umožnil dokúpiť ďalšie pomôcky k projektu, solárne lampy, ktoré dopomôžu nielen k zníženiu kriminality v exteriéry v čase mimo prevádzky MŠ, ale aj výučbe, či akciám s rodičmi v čase po prevádzke materskej školy. Firma VENRON s.r.o., kladne prispela k rýchlej a kvalitnej realizácii projektu za čo im úprimne ďakujeme. 

            Momentálne máme podpísanú zmluvu so Západoslovenskou distribučnou a.s. a pomocou aplikácie fusion solar sledujeme koľko vyrábame elektriny. Kedže ešte nie sme zapojený na plný výkon, tak vyrobenú elektrinu hneď spotrebujeme. (viď foto v prílohe)

            Budeme rozvíjať environmentálne návyky našich detí, aby sme budovali aktívny prístup k prírodnému a životnému prostrediu prostredníctvom rozvíjania zručností nevyhnutných pre udržateľný rozvoj, akými sú napríklad systémové myslenie, predvídavosť, strategické myslenie, kritické myslenie, ako aj integrovaný prístup k riešeniu problémov. Naučíme deti, že existujú rôzne obnoviteľné zdroje a obnoviteľná energia, nazývaná aj zelená energia alebo čistá energia, ktorá pochádza z prírodných zdrojov. Tieto zdroje sa neustále prirodzene dopĺňajú, takže sa nikdy neminú a predstavujú lepšiu alternatívu pre budúcnosť výroby elektrickej energie.

            Kvalitnou environmentálnou výchovou, vzdelávaním a osvetou, zvýšime tak environmentálne povedomie u detí aj dospelých a vybudujeme tak základy pre aktívny prístup k životnému prostrediu. Projektom chceme aktívne propagovať dôležitosť životného prostredia nielen vo výchovno-vzdelávacom procese u detí, ale chceme propagovať dôležitosť potreby environmentálneho vzdelávania aj medzi učiteľmi. Po vybudovaní fotovoltiky pre environmentálnu výučbu chceme prepojiť  výučbu z projektu Školský dvor, ktorý učí environmentálne s projektom Slnko svieti pre všetky deti. Tie dva projekty spolu úzko súvisia a vhodne sa dopĺňajú.  

             

            Ciele projektu:

            Cieľom tohto projektu je znížiť závislosť našej materskej školy od elektriny produkovanej z jadrových elektrárni, pomocou premeny slnečnej energie na energiu elektrickú, ktorá bude prebiehať vďaka fotovoltickému efektu. Taktiež prispieť k rozvoju osobnosti dieťaťa tak, že v oblasti vedomostí, zručností a schopností nadobudne schopnosť chápať, analyzovať a hodnotiť vzťahy medzi človekom a jeho životným prostredím na základe poznania zákonov, ktorými sa riadi život na Zemi, poznať a chápať súvislosti medzi vývojom ľudskej populácie a vzťahom k prostrediu v rôznych oblastiach sveta, pochopiť súvislosti medzi lokálnymi a globálnymi problémami a vlastnú zodpovednosť vo vzťahu k prostrediu.

            Predkladaný projekt je v plnom súlade s cieľmi na podporu činností smerujúcich k ochrane životného prostredia a trvalo udržateľnému využívaniu jeho zložiek a ochrane prírody. Projekt je zameraný na podporu aktivít environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety, ktorá je v súlade s opatreniami Rezortnej koncepcie environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety do roku 2025 a so Stratégiou environmentálnej politiky Slovenskej republiky do roku 2030. Realizácia projektu bude mať pozitívny dopad aj na ochranu životného prostredia nielen v našom meste ale aj regióne. Deti sa v rámci environmentálnej výučby naučia chrániť životné prostredie, predchádzať znečisťovaniu alebo poškodzovaniu životného prostredia a vďaka tomu obmedzia znečisťovanie, budú ochraňovať jeho jednotlivé zložky alebo konkrétne ekosystémy, alebo chrániť životné prostredie ako celok.

             

            Plán projektu pre edukačné aktivity v interiéry a exteriéry:

            (Ročný plán je k dispozícii každej učiteľke a každá učiteľka si ho prispôsobí podľa veku detí v triede, v ktorej učí.)

            Hlavnou časťou edukačného plánu je učiť deti  cez rozprávkový príbeh o dievčatku menom Energia, ktorá sa jedného dňa dozvie, že je výnimočná. Dokáže pomocou svojej energie vyrábať svetlo, lietať, tvoriť dážď či dúhu. Jej úlohou je zachrániť našu materskú školu. Deti, ktoré túto školu navštevujú sú známe tým, že míňajú veľa energie. Škôlka tým veľmi trpí. Energia príde do materskej školy práve v čase, keď sa deti pripravujú na oslavu Dňa detí, počas ktorého vyhlasujú súťaž o tom, kto minie najviac energie. Materskej škole hrozí preto zánik a ona je jediná, kto môže pomôcť deťom ju zachrániť. Najskôr však musia spoločne nadobudnúť poznatky o tom, ako správne zaobchádzať s energiou, aby škôlka trpela čo najmenej.                      

              Naša „ENERGIA“                                                                                                                    

             

             

             

          •  Projekt "Školský dvor, ktorý učí environmentálne"

          •  

            Environmentálny fond vyhlásil v roku 2022 výzvu pre Environmentálnu výchovu, vzdelávanie a osvetu 2022 a naša Materská škola na ulici Komenského 1137/37 v Seredi sa do tejto výzvy zapojila s projektom „Školský dvor, ktorý učí environmentálne“. Projekt bol úspešný a dostal tak zelenú pre jeho realizáciu. Za schválenú dotáciu z Environmentálneho fondu vo výške 19 926,- eur so spoluúčasťou mesta Sereď v sume 1050,- eur. sme vybudovali vonkajší altánok - tzv eko-učebňu so stolmi, lavicami a tabuľou. Zvody rín sústreďujú vodu do nádob na záchyt dažďovej vody. Okolo altánku sa nachádzajú veľké kvetináče, pocitový chodník, separačné nádoby, vtáčie kŕmidlá a búdky pre vtákov. 

            V rámci nášho projektu „Školský dvor, ktorý učí environmentálne“ budeme rozvíjať environmentálne návyky našich detí, aby sme budovali aktívny prístup k prírodnému a životnému prostrediu prostredníctvom rozvíjania zručností nevyhnutných pre udržateľný rozvoj, akými sú napríklad systémové myslenie, predvídavosť, strategické myslenie, kritické myslenie, ako aj integrovaný prístup k riešeniu problémov. Kvalitnou environmentálnou výchovou, vzdelávaním a osvetou, zvýšime tak environmentálne povedomie u detí aj dospelých a vybudujeme tak základy pre aktívny prístup k životnému prostrediu. Chceme zabezpečiť vhodné podmienky pre také vzdelávanie, ktoré učiacim sa sprostredkuje poznatky, postoje a zručnosti, ktoré podporia vytváranie takých hodnotových orientácií, ktoré im umožnia zaujať stanovisko a prispieť k plneniu cieľov stanovených v tomto projekte aj v rámci environmentálnej stratégie 2030, riešeniu problémov, spojených so životným prostredím a jeho udržateľným rozvojom.

            Náš koncept predprimárneho prírodovedného vzdelávania sa líši od tradičného prístupu k prírodovedným témam v materských školách tým, že vybrané otázky sa deti snažia riešiť vlastnou výskumnou aktivitou, čím sa rozvíja nielen samotný koncept skúmanej prírodnej reálie (javu, situácie, objektu), ale aj proces nadobúdania korektného prírodovedného poznania. To znamená, že do vzdelávania zavádzame také vzdelávacie postupy, v ktorých nie je učiteľ zdrojom poznania, zdrojom poznania sa stáva realita. Učiteľovou úlohou nie je poskytovanie korektnej odpovede ani korigovanie nesprávnych predstáv detí o realite; učiteľovou úlohou je v týchto činnostiach najmä poskytovanie podpory vo výskumných aktivitách tak, aby dieťa zotrvávalo v objektívnom poznávaní prírody (rozvíja spôsobilosť vedeckej práce v úrovni dieťaťa materskej školy).

            Náš projekt zameraný na environmentálnu výchovu je prepojený so vzdelávaním v rámci vzdelávacích oblastí Človek a príroda, Človek a svet práce, Človek a spoločnosť, Umenie a kultúra, Jazyk a komunikácia, pričom sa komplexne rozvíja osobnosť dieťaťa a medziľudské vzťahy v skupine. Je určený je pre všetky vekové kategórie v štandardnej materskej škole, ktorú navštevujú deti od 2,5 do 6 rokov. Jeho realizácia je nielen žiaduca a prospešná z hľadiska výchovno-vzdelávacieho, ale aj vítaná deťmi, čo je významný predpoklad jeho efektivity. Projekt je dlhodobo udržateľný, nakoľko sa v altánku budú učiť deti aj desiatky ďalších rokov.

             

            Mgr. Katarína Jakubcová

          • Chrípková epidémia - prerušenie prevádzky

          • Na základe metodického usmernenia v súvislosti s chrípkovou sezónou informujeme rodičov, že elokované triedy na ulici Podzámska budú mať prerušený výchovno-vzdelávací proces od 7.2.2023 do 12.2.2023, z dôvodu viac ako 50-55% chýbajúcich detí 8 dní po sebe. MŠ bude otvorená 13.2.2023.

            Žiadame zriaďovateľa o zníženie príspevku za čiastočnú úhradu za pobyt v MŠ z dôvodu prerušenia prevádzky pre chrípkovú epidémiu.

            Rodičia, ktorí potrebujú potvrdenie do práce, kontaktujte ma na tel.č. 0905136905 a dohodneme sa kedy si pre neho prídete.

          • ZÁPIS DETÍ DO MŠ 2023

          • Zápis detí do Materskej školy ul. Komenského 1137/37, Sereď na predprimárne vzdelávanie.

             

            Termín podávania žiadostí do materskej školy na ul. Komenského 37 “A“

            a elokovaných tried na Komenského „B“, Murgašovej a Podzámskej ul.

             

            na školský rok 2023/2024

            od 2. mája 2023 do 10. mája 2023

             

            Miesto a čas podávania žiadostí:

             

            Sídlo materskej školy na ulici Komenského č. 1137/37 v Seredi

             

            v čase od 11.00 hod do 16.00 v riaditeľni.

             

            Prijímame deti s nástupom od 4.9.2023

            Dieťa sa do materskej školy prijíma na základe písomnej žiadosti zákonných zástupcov, ktorú

            podpísanú oboma zákonnými zástupcami predložia riaditeľke školy spolu s potvrdením o

            zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak ide o dieťa so

            špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie

            príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

            Žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ je zverejnená https://mskomenskehosered.edupage.org/

            alebo ju poskytne materská škola a jej elokované pracoviská. Žiadosti podané cez webstránku

            zákonní zástupcovia v čase zápisu do MŠ doručia podpísanú a doložia doklad od všeobecného

            lekára pre deti a dorast. Žiadosť ktorá nie je podpísaná a nie je doložené lekárske vyjadrenie

            nespĺňa náležitosti a nebude akceptovaná .

            Neoddeliteľnou súčasťou žiadosti je potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa.

             

            Podmienky prijímania :

            - prednostne prijímame deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné,

            - výnimočne možno do materskej školy prijať dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku ak

            to kapacitné , personálne , priestorové podmienky dovolia

            - prijímame deti s osvojenými hygienickými a seba obslužnými návykmi

            - neprijímame deti s plienkami

             

            Od septembra 2021 je predprimárne vzdelávanie v materskej škole povinné pre všetky

            päťročné deti. Povinné predprimárne vzdelávanie plní dieťa formou pravidelného denného

            dochádzania do materskej školy v rozsahu najmenej 4 hodiny denne. Päťročné deti budú do

            spádovej materskej školy prijímané prednostne.

             

            Spádová oblasť

            pre MŠ Komenského budova A, elokované triedy Komenského budova B, elokované triedy

            na Podzámskej ul. a elokované triedy na Murgašovej ul.:

            Ul. 8. mája, Ul. A. Hlinku, Čepeňská, Dlhá, Dolnočepeňská, Dolnomajerská, Družstevná,

            Fraňa Kráľa, Hornočepeňská, Hornomajerská, Hrnčiarska, Hviezdoslavova, Ivana Krasku,

            Jasná, Jelšová, Jesenského, Komenského, Konvalinková, Krásna, Krátka, Krížna, Kúpeľné

            námestie, Kuzmányho, Ul. Ľ. Podjavorinskej, Legionárska, Lipová, Lúčna, Malá ulička,

            Matičná, Mierová, Murgašova, Námestie republiky, Nová, Nezábudkova, Obežná,

            Orechová, Parková, Pekárska, Pionierska, Pivovarská, Pod hrádzou, Podzámska, Poštová,

            Považský breh, Pribinova, Priečna, Rovná, Severná, Sládkovičova, Slnečná, Slnečná II, SNP,

            Spádová, Starý Most, Strednočepeňská, Stromová, Svätoplukova, Športová, Š. Moyzesa,

            Šulekovská, Tehelná, Topoľová, Tulipánova, Vážska, Veterná, Vojanská, Vysoká, Záhradná.

             

            S pozdravom

            Bc. Iveta Fraňová

            riaditeľka MŠ

             

             

            Z__iadost___2023.docx

            2023__XX_Novy_zapisny_listok.doc

             

          • Oznamy k začiatku školského roka

          • Oznamy k začiatku školského roka

            1. Pripomíname oznam z júna : všetky naše MŠ sú v dňoch 30.8.až 2.9.2022 zatvorené

            2. Školský rok sa začína 5.septembra 2022

            3. V prvý deň podpíšu rodičia „ Prehlásenie o bezinfekčnosti a bezpríznakovosti“ .

            4. V zmysle školského poriadku navštevujú materskú školu LEN ZDRAVÉ DETI. Odhláste sa cez

            školskú aplikáciu, zatelefonujte do 7,00 hod dôvod neprítomnosti.

            5. NOVÉ DETI – príchod do MŠ do 8,00 hod. Prineste deťom papuče, ľahké pyžamko, náhradné veci

            na oblečenie – dáte do Vašej skrinky. Dohovoríte sa s pani učiteľkou kedy pôjde dieťa domov – po

            obede alebo po 15,00 hod. Nepotrebujete doklad od lekára, podpisujete bezpríznakovosť

            a bezinfekčnosť.

            6. RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

            Komenského A – utorok 6.9.2022 o 16,00 hod

            Komenského B – utorok 6.9. 2022 o 16,30 hod

            Podzámska – streda 7.9. 2022 o 16,00 hod

            Murgašova – streda 7.9.2022 o 16,30 hod

            Program :

             Oboznámenie so školským poriadkom, školským vzdelávacím programom.

             Poplatky za MŠ a školskú jedáleň. Zmena dotácií na stravu.

             Nové deti- vstupné kódy do aplikácie školskej jedálne.

             Povinné predprimárne vzdelávanie

             Diskusia

             Rodičovské združenie – finančné správa , návrhy spolupráce.

            Prosím zariaďte si povinnosti tak, aby ste sa mohli Rodičovského združenia zúčastniť bez dieťaťa.

          • Hľadáme posily do nášho tímu Materská škola, Ul. Komenského , Sereď

          • Učiteľka materskej školy

            Úväzok:100%

            Dátum nástupu: 1.9.2022

            Pracovná zmluva na dobu určitú : 12 mesiacov

            Požiadavky:

            Vzdelanie podľa Zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov a Vyhlášky MŠVVsŠ SR 1/2020 Z. z.

            Platové podmienky :

            Plat zamestnanca bude zohľadňovať zákon 553/2003 Z. z. a Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 338/2019 Z. z., ktorými sa ustanovujú "Platové tarify PZ a OZ a zvýšenie platových taríf v závislosti od dĺžky započítanej praxe, účinné od 1. 1. 2020”.

            Žiadosti prijímame  do 27.6.2022

            Výberové konanie : 7.7.2022

             

            Pomocná vychovávateľka

            Úväzok: 100%

            Dátum nástupu: 1.9.2022

            Pracovná zmluva na dobu určitú : 12 mesiacov

            Požiadavky:  maturita

            Platové podmienky : Nepedagogickí zamestnanci škôl sa zaraďujú do platovej triedy v súlade s § 5 ods. 1 zákona č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            ( minimálna mzda)

            Žiadosti prijímame  do 27.6.2022

            Výberové konanie :7.7.2022

             

            Kontaktná osoba :

            Bc. Iveta Fraňová

            mskomsered@azet.sk

            0911011508

          • Oznam o prevádzke v júli a auguste pre prihlásené deti.

          • Zriaďovateľ MŠ mesto Sereď schválil prevádzku MŠ nasledovne :

            Júl – v prevádzke bude 7 tried z 11

            1. v prevádzke je KOM A pre deti z KOM A aj KOM B plus jedna trieda na KOM B ( táto sa zruší ak príde menší počet detí a budeme prevádzkovať len KOM A)

            2. Podzámska aj pre deti z Murgašovej ( v prípade zníženého počtu detí sa POD aj MUR presunú na KOM A)

            August : - v prevádzke budú 4 triedy z 11

            1. Prevádzka na KOM B pre KOM A, MUR a POD ( v prípade potreby jedna trieda na KOM A)

            Vopred budete informovaní vašimi triednymi učiteľkami do ktorej budovy a triedy bude Vaše dieťa zaradené v júli a auguste.

            V dňoch 30. a 31. augusta  a 2. septembra budú všetky pracoviská zatvorené ( 3 pracovné dni) .

            Školský rok sa začína  5. septembra 2022.

            Počas leta nebudú mať deti svoje pani učiteľky, tieto si v zmysle Zákonníka práce budú čerpať dovolenky a pre to sa v triedach vystriedajú všetky naše pani učiteľky, máme ich 22.

            Žiadam rodičov , ktorí nemajú uhradené poplatky za školné a stravu aby tak neodkladne spravili. Deti z neuhradenými poplatkami nebudú môcť navštevovať MŠ v júli, auguste.

            Doplňujúce informácie k letnej prevádzke Vám podajú Vaše pani učiteľky.

          • OZNAM

          • Dňa 12.5.2022 sa v Materskej škole nebudú prijímať žiadosti detí do MŠ, z dôvodu konferencie vedúcich pracovníkov. Ďakujeme za pochopenie

    • Kontakty

      • Materská škola Ul. Komenského 1137/37 926 01Sereď
      • +421901702812
      • +421 911011508 (riaditeľka) +421 901702812 (odhlasovanie)
      • Ul. Komenského 1137/37, 926 01 Sereď 92601 Sereď Slovakia
      • Mgr. Katarína Šuran,
      • 37839993
      • Komenského B +421910904685 - msjesered@gmail.com Podzámska +421903272766 - mspodzamskasered@gmail.com Murgašova +421911787694 - msmurgasova@gmail.com
      • školská jedáleň +421911448530 veducasjmskom@gmail.com
      • +421911975508 mskomsered2@azet.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje